Källaren och köket
Det här är borgens hjärta. Här bakades bröd och lagades mat och härifrån utgick värmesystemet. Kanske var det också här gårdsfolket fick inta sina måltider. Vi föreställer oss rum upplysta av sprakande eldar, med matvaror och husgeråd staplade på hyllor och hängandes ner från taket.
Under medeltiden ansågs rätt kost främja hälsan, vilket var viktigt i en tid som saknade modern sjukvård. Humoralpatologi var en populär lära om hur man genom balanserad kost skulle hålla kroppens fyra vätskor (blod, gula gallan, svarta gallan och slem) i balans. Matvaror delades i antingen kylande eller värmande, torra eller fuktiga, precis som kroppens fyra vätskor. Detta resulterade i spännande smakkombinationer när alla ingredienser skulle balanseras med varandra, eller vad sägs om till exempel en fiskpaj med russin, fikon, äpplen och päron?
Använd pilarna längst ner i modellen för att utforska källaren och köket.
För att se en mobilanpassad version av 3D-modellen, klicka här.