Hoppa till innehåll

Utbud och priser

Glimmingehus är ett givet stopp för alla som reser i grupp på Österlen eller varför inte som en utflykt med arbetsplatsen?

Här hittar du upplägg på våra spännande visningar med inspirerande guider, priser och vårt bokningsformulär.

Guidad rundtur eller sittande visning

Följ med på en spännande visning av Nordens bäst bevarade medeltidsborg, utfört av en av våra medeltidsklädda guider. Ni får höra om hur borgen byggdes, hur den användes och vilka som bodde där samt hur borgen användes efter att man slutat bo i den. Och förstås en och annan sägen om platsen.

Man kan också en boka en sittande visning i Brygghuset, en annan lokal i markplan uppe på borggården. Där får man bekvämt slå sig ner och lyssna till guiden som med hjälp av ett bildspel levandegör borgen och dess historia. Den sittande visningen brukar vara särskilt uppskattad av de som finner de gamla trapporna i borgen alltför utmanande.

Alla våra visningar varar ca 50 min, och kan fås antingen på engelska eller svenska. Vi kan även erbjuda vissa visningar på tyska eller teckenspråk.

Är ni intresserade av att få en temavisning med fokus på till exempel sägner eller på 1600-talet? Låt oss veta dina önskemål.

Priser

Vardagar  750 kr/guide 
Helger och utanför ordinarie öppettider  1400 kr/guide 
Visningar på teckenspråk eller tyska  1950 kr/guide 
Därutöver tillkommer entréavgift   80 kr/person
(minst 10 vuxna)*
 

* Om man är färre än 10 vuxna, är ändå minimidebiteringen 10 entrébiljetter + guideavgift.

Så bokar du gruppbesök

Via länken nedan kommer du till vår bokningssida för gruppbesök. Fyll i din bokningsförfrågan och så återkommer vi med mer information.

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 som är bemannad under vardagar.